vakantiehuis aan het Pieterpad

Vanaf de Bockhof zo het Pieterpad opwandelen, een bezoek brengen aan een museum in Aken of Maastricht, winkelen in Hasselt of Maastricht, Luik, mountainbiken in de grotten van Valkenburg aan de Geul. Te midden van de natuur en met internationale, grote steden op steenworpafstand is er in Zuid-Limburg veel te beleven. Schimmert gelegen in de gemeente Beekdaelen vlakbij de A2 en A79 autosnelwegen bevindt zich op nauwelijks 10 minuten rijden van Maastricht.

fietsen en wandelen

Beekdaelen is aangesloten op het fietsroutenetwerk Limburg. Met dit knooppuntensysteem maak je je eigen fietsroute. Je volgt eenvoudig de nummers op de bordjes langs de weg. En zo kom je vanzelf  langs de mooiste en prachtigste plekjes met voldoende horecagelegenheden onderweg, soms zelfs over de grens.

Reeds verschillende jaren rijdt de beroemde wielerklassieker “de Amstel Gold Race” voorbij de Bockhof. Ook de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland, het Pieterpad, komt er voorbij. Deze route loopt van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 498 kilometer.

Voor onze gasten hebben we een zeer mooie wandeling uitgestippeld naar het Heiligdom St. Gerlach doorheen de prachtige Ravensbosch, de Bockhof was vroeger een “laathof” van het klooster van St. Gerlach.